30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε νόστιμες αλάδωτες νηστίσιμες πατατόπιτες στο φούρνο! Είναι τόσο νόστιμες που θα τις κάνετε συνέχεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ γάλα αμυγδάλου
- 950 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 1 κτσ ζάχαρη
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 2,5 κτσ αλάτι
- 750 γρ πατάτες
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 κτγ αλάτι
- Νερό+Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή βράζοντας 750γρ πατάτες.
- Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη.Σε ένα μπολ ρίχνουμε 600γρ χλιαρό γάλα αμυγδάλου, 7γρ ξηρή μαγιά, 1κτσ ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.Έπειτα προσθέτουμε 2,5 κτσ αλάτι και το υπολοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα
- Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την ρίγανη,την πάπρικα,το πιπέρι και 2κτγ αλάτι και τις πατάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκι των 175 γρ και τα βάζουμε κάτω από μια μεμβράνη για να μην σκληραίνουν
- Παίνουμε ένα ένα μπαλάκι και το κόβουμε στην μέση,έπειτα με τον πλάστη το ανοίγουμε καλά και στο κέντρο βάζουμε 1,5 κτσ από την γέμιση.Μετά το κλείνουμε καλά και με το χέρι μας το πατάμε και μετά με τον πλάστη το ανοίγουμε προσεκτικά
- Τα βάζουμε στο ταψί και αλείφουμε με νερό τις πιτες και στην συνέχεια τις πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190c
Οι πίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε μετά το ψήσιμο τόσο νόστιμες αφράτες και πεντανόστιμες ότι πρέπει για περιόδους νηστείας
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο!!!