fbpx

Μπιφτέκια στον φούρνο με λεμονάτες Πατάτες!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Χρόνος Αναμονής

105'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Μπιφτέκια στον φούρνο με λεμονάτες Πατάτες!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα μπιφτέκια:

  • 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ χοιρινό κιμά
  • 1 ντομάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ πιπέρι
  • 2 1/2 κτγ αλάτι
  • 35 γρ φρυγανιά
  • 2 κτσ γιαούρτι
  • 1 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό

Για τις πατάτες:

  • 5-6 πατάτες
  • 2 κτσ μουστάρδα
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 2 κτγ αλάτι
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ταψί 40 εκ

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να κάνουμε πρώτα τα μπιφτέκια μας και σε ένα μπολ τρίβουμε στον ρεντέ 1 ντομάτα.Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας στον πολυκόφτη 2 κρεμμύδια.Έπειτα προσθέτουμε 600γρ κιμά, 3κτσ ελαιόλαδο, 2κτσ γιαούρτι(ένα σημαντικό μυστικό είναι το γιαούρτι διότι κάνει τα μπιφτέκια μας σαν αφρό), 2κτσ μπεικεν, 2 1/2κτγ αλάτι, 1/2 πιπέρι, 1κτσ ξύδι, 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 35γρ φρυγανιά και 1/2 ματσακι μαιντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά
  2. Συνεχίζουμε με τις πατάτες και σε ένα ταψί 40 εκ. κόβουμε 5-6 πατάτες.Προσθέτουμε 2κτσ μουστάρδα, 2κτγ αλάτι, 1κτγ ρίγανη,τον χυμό από τα 2 λεμόνια και το ξύσμα από 1 λεμόνι, 70γρ ελαιόλαδο, 100γρ νερό ανακατεύοντας τα καλά.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το τρυπάμε με ένα μαχαίρι.
  3. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στον αέρα στους 190 C Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και πλάθουμε τα μπιφτέκια πάνω από αυτές.Αποσύρουμε και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά
  4. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο και γυρίζουμε τα μπιφτέκια. Τα ξαναψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο

Τα μπιφτέκια με τις λεμονάτες πατάτες είναι έτοιμα τόσο αφράτα και ζουμερά που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.Ενα πεντανόστιμο φαι που θα το μαγειρεύεται πολύ συχνά

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top