30'
Χρόνος Εκτέλεσης
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολη
Δυσκολία
10
Μερίδες
Αυτή είνα η πιο Νόστιμη και εύκολη Κολοκυθόπιτα Χωρίς φύλλο!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι χοντρό
- 750 γρ κολοκυθάκι
- 150 γρ γάλα
- 4 αυγά
- 400 γρ φέτα τυρί
- 1 κτγ ρίγανη
- Λίγο πιπέρι
- 400 γρ αλεύρι
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ τυρι φετα
- 50 γρ αγελαδινό βουτυρο
Εκτέλεση
- Aρχίζουμε πρώτα την συνταγή τρίβοντας το κολοκυθάκι σε έναν ρεντέ.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε χοντρό αλάτι μέσα στο κολοκυθάκι και το ανακατεύουμε για να βγάλει τα υγρά του.
- Ρίχνουμε το κολοκυθάκι σε μια πετσέτα μέσα και το στραγγίζουμε πολύ καλά να μην έχει υγρά.
- Αφού το έχουμε στραγγίσει καλά το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Στην συνέχεια τρίβουμε το τυρί φέτα και ρίχνουμε και το αλεύρι.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε ένα ταψί 40 εκ. πασπαλίζουμε με αγελαδινό βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα .
- Το στρώνουμε να πάει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και τρίβουμε από πάνω τυρί φέτα.
- Με ένα πίλνερ ρίχνουμε κομμάτια από το βούτυρο και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά έως 1 ώρα στους 190 c.
- Mόλις ψηθεί η κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη να τον απολαύσουμε!!!
- Πεντανόστιμη και σπιτική συνταγή
Καλή σας επιτυχία!!