fbpx

Γαλακτομπούρεκο Σιροπιαστό με Βάση Μπακλαβά!!

20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα & 20'

Χρόνος Ψησίματος

4 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Γιορτινό σιροπιαστό Γαλακτομπούρεκο με υπέροχη βάση μπακλαβά!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12 φύλλα)

Για το σιρόπι

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 μέτρια αυγά
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 βανιλίνες

Για την βάση των φύλλων

  • 100 γρ τριμμένο καρύδι
  • 40 γρ φρυγανιά
  • 1 κτγ κανέλα

Για το πασπάλισμα

  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ ηλιέλαιο

Για το στόλισμα

  • Φιστίκι Αιγίνης


Ταψί 25χ35

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη, το στικ κανέλας ,λίγο χυμό λεμόνι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Βράζουμε για 1 λεπτό
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη , το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και τις βανιλίνες.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο ταψί την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Μέσα στο τριμμένο καρύδι θα ρίξουμε την κανέλα ,την φρυγανιά και θα ανακατέψουμε το μείγμα(θα το χρησιμοποιήσουμε για τα φύλλα που θα βάλουμε στην βάση) .
  7. Μέσα στο λιωμένο βούτυρο θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο για να πασπαλίζουμε τα φύλλα.
  8. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25χ35 εκ.
  9. Θα χρησιμοποιήσουμε 6 φύλλα για την βάση(4 σταυρωτά και τα υπόλοιπα 2 στην μέση).
  10. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με βούτυρο.
  11. Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και αφού βουτυρώσουμε ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα με το καρύδι .
  12. Βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα με το καρύδι(με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πιο σωστή και γευστική βάση).
  13. Βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα στην μέση και δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε.
  14. Αφρατεύουμε την κρέμα και την προσθέτουμε απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  15. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις βουτυρώνουμε.
  16. Βάζουμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα που περίσσεψαν και μετράμε από πάνω το ταψί σε διαμέτρο και έπειτα τα κόβουμε.
  17. Οι λωρίδες που περίσσεψαν τις τυλίγουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
  18. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας συνεχώς.
  19. Χαράζουμε προσεκτικά τα επιφανειακά φύλλα και πασπαλίζουμε με λίγο νερό.
  20. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 170 c.
  21. Αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε το κρύο σιρόπι.
  22. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να απορροφήσει το σιρόπι για 4-5 ώρες.
  23. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το πιο νόστιμο και πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με βάση μπακλαβά είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!

Μια υπέροχη γιορτινή συνταγή που θα λατρέψετε όλοι!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ ;

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top