fbpx

Γρήγορο & Πεντανόστιμο φαγητό με πατάτες και κιμά

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Φτιάξτε ένα Γρήγορο γεύμα για όλη την Οικογένεια που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τις πατάτες:

  • 600 γρ πατάτες
  • ½ κτγ ρίγανη
  • ½ κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 25 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ μουστάρδα
  • 1 κτγ αλάτι

Για τον κιμά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 700 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κτγ αλάτι
  • ¼ κτγ κανέλα
  • ½ κτγ πάπρικα γλυκιά
  • ½ κτγ ρίγανη
  • 100 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 25 γρ ελαιόλαδο

 

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 βραστά αυγά
  • 100 γρ μίξη 3 τυριών
  • 170 γρ μίξη 3 τυριών

Ταψάκι 23χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε σε ροδέλες 600γρ πατάτες.
  2. Τις βάζουμε στο νερό και φτιάχνουμε την μαρινάδα
  3. Για την μαρινάδα σε ένα μπολ ρίχνουμε 25 γρ ελαιόλαδο,  1κτγ αλάτι, 1/2 κτγ πάπρικα, 1/2 κτγ ρίγανη, 1 κτσ μουστάρδα και ανακατεύουμε
  4. Στραγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την μαρινάδα και τις ανακατεύουμε πολυ καλά
  5. Έπειτα σε ένα πυρέξ 23χ30 βάζουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 220 c
  6. Μέχρι να γίνουν οι πατάτες κόβουμε ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου και τις σωτάρουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν για 1 λεπτό μαζί με 25 γρ ελαιόλαδο
  7. Ρίχνουμε και σπάμε 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά καλά, αφού τον σπάσουμε καλά ρίχνουμε 100 γρ  σάλτσα ντομάτας, 1 κτγ αλάτι,  1/4 κτγ κανέλα, 1/2 κτγ πάπρικα,  1/2 κτγ ρίγανη και ανακατεύουμε καλά
  8. Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να στεγνώσει καλά, αφού τον έχουμε μαγειρέψει και έχουν γίνει οι πατάτες τον ρίχνουμε από πάνω και τον στρώνουμε καλά
  9. Τρίβουμε 2 βραστά αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι και την μίξη 3 τυριών
  10. Τα ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε προσεκτικά πάνω από τον κιμά
  11. Αφού το απλώσουμε καλά πασπαλίζουμε και ακόμα 170 γρ τριμμένα τυριά
  12. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 c σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

Μόλις ψηθεί είναι έτοιμο να το απολαύσετε.Ένα πραγματικα πεντανόστιμο και πρωτότυπο γεύμα που θα ξετρελαθείτε και θα το φτιάχνετε συνέχεια

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top