fbpx

Μελομακάρονα μελωμένα μέχρι μέσα| Συνταγή!!

15΄

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

75

Μελομακάρονα

Κλασικά Μελομακάρονα σιροπιασμένα μέχρι μέσα!!Συνταγή για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 280 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ γαρίφαλο 

Για το πασπάλισμα:

  • Τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα   ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 2 στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Σε ένα  μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο , την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα σύρμα.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το γαρίφαλο , το ξύσμα από 2 πορτοκάλια , το μπεικεν , την μαγειρική σόδα , τις 2 βανιλίνες , την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  7. Προσθέτουμε 1 κιλό  αλεύρι  γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
  8. Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c
  9. Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.
  10. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι
  11. Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN