30'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Ο Χαλβάς του Μπακάλη-(Χαλβάς με Ταχίνι)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ ζάχαρη
- 100 γρ νερό
- 3 κτσ σιρόπι γλυκόζης
- 1/4 του γλυκού ξινό(κιτρικό οξύ)
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 600 γρ ταχίνι
- 100 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα που την έχουμε πάνω στη φωτιά ρίχνουμε 300 γρ ζάχαρη, 100γρ νερό, 3κτσ γλυκόζη, 1/4 κτγ ξινό (κιτρικό οξύ), 1κτγ εκχύλισμα βανίλιας,ανακατεύουμε και βράζουμε ώσπου να φτάσει η θερμοκρασία του στους 110c (βάζουμε θερμόμετρο για ζαχαροπλαστική)
- Αποσύρουμε απ τη φωτιά και όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα χτυπάμε το καυτό μείγμα με το μίξερ ώσπου να γίνει μια παχύρευστη υπόλευκη κρέμα
- Ρίχνουμε σιγά σιγά στην κρέμα που φτιάξαμε τα 600γρ ταχίνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα κυκλικά , γυρνώντας την κατσαρόλα
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα 100 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε
- Όταν αρχίσει να σκληραίνει το μείγμα ζυμώνουμε με το χέρι, τραβάμε τις άκρες προς τα μέσα μέχρι πλέον να δυσκολευόμαστε να ζυμώσουμε
- Έπειτα τοποθετούμε τον χαλβά σε μία μακρόστενη φόρμα και πιέζουμε ώστε να του δώσουμε σχήμα
- Τέλος όταν ξεφορμάρουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Καλή σας επιτυχία!!!