fbpx

Οι Λουκουμάδες που έκαναν πάταγο! Live kitchen

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

80'

Χρόνος Αναμονής

Μέτριο

Δυσκολία

20

Λουκουμάδες

Μετά από πάρα πολλές δοκιμές σας έχουμε τους καλύτερους Λουκουμάδες παραλίας. Κάντε βήμα βήμα την συνταγή και θα με θυμηθείτε!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 600 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 260 γρ γάλα
  • 11 γρ ξηρή μαγιά
  • 8 γρ αλάτι
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 βανιλίνες
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Στο κάδο του μίξερ θα βάλουμε το αλεύρι για τσουρέκια την ξηρή μαγιά την ζάχαρη (το αλάτι σε αντίθετη μεριά από την μαγιά) τα αυγά  το χλιαρό γάλα και το βούτυρο .
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά έπειτα αυξάνουμε και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά .
  • Μετά απο τα 20 λεπτά η ζύμη θα έχει ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα του κάδου .
  • Αφαιρούμε και δουλεύουμε με διπλώματα προς τα μέσα  πάνω στον πάγκο με λίγο έξτρα αλεύρι. 
  • Θα δείτε οτι θα έχει γίνει μια βελούδινη ζύμη με μπόλικο αέρα ! Εκεί βρίσκετε όλη επιτυχία.
  • Λαδώστε ένα πλαστικό μπολ και βάλτε την ζύμη και σκεπάστε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί! Αφήστε να ξεκουραστεί για 60′ λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. 
  • Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα πατήσουμε στο κέντρο με το δάχτυλο μας και δεν θα γυρνάει πίσω.
  • Ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη περίπου στο 1 εκατοστό .
  • Κόβουμε με ένα κουπάτ η ποτήρι  στο μέγεθος που θέλουμε.
  • Μοιράζουμε τους λουκουμάδες σε κομμένες λαδόκολλες για να μην χαλάσει το σχήμα όταν θα τους ρίξουμε στο τηγάνι. 
  • θα τους αφήσουμε να διπλασιαστούν σε όγκο σημαντικό για να βγουν αφράτοι.
  • Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε ενα λάδι ελαφρύ όπως το Ηλιέλαιο .
  • Θα  ζεστάνουμε καλά το λάδι και  σβήνουμε τελείως την θερμοκρασία για να μην κάψουμε τους Λουκουμάδες!!
  • Έπειτα τοποθετούμε προσεκτικά τους λουκουμάδες μαζί με Λαδόκολλα και αμέσως τραβάμε την λαδόκολλα με μια τσιμπίδα μόλις πάρει λίγο χρώμα απο την μία πλευρά γυρνάμε και απο την άλλη.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους βάζουμε απευθείας μέσα στην ζάχαρη 

Καλή επιτυχία .

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top