fbpx

Οι πιο Νόστιμες και Τραγανές Τηγανιτές Πατάτες!

20

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

3

Μερίδες

Θα σας Δείξω πως θα κάνετε τις πιο Νόστιμες και τραγανές Πατάτες καλύτερες και απο αγοραστές!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 5 πατάτες
  • 100 γρ κορν φλαουρ
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κτσ αλάτι
  • 1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Σημαντικό να επιλέξουμε τις σωστές πατάτες για τηγάνισμα  Russet Burbank χρησιμοποιείται για τηγανητές πατάτες υψηλής ποιότητας.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες με ένα αποφλοιωτή και τις βάζουμε σε κρύο νερό.
  3. Έπειτα το δεύτερο βήμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να κόψουμε ίσιες κάθετες κατά μήκος τις πατάτας περίπου 0,5 εκ και θα γυρίσουμε και θα κόψουμε πάλι 0.5 εκ
  4. Βάζουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια για να φύγει το περίσσιο άμυλο 
  5. Σε ένα μπολ θα ρίξετε το κορν φλάουρ λίγο πιπέρι 1 κτσ αλάτι και ανακατεύουμε 
  6. Στεγνώστε καλά τις πατάτες σε ένα απορροφητικό χαρτί 
  7. Πασπαλίστε καλά με το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατέψτε καλά 
  8. Θα χρειαστούμε μπόλικο ένα ελαφρύ λάδι και τηγανίστε τις πατάτες , Προσοχή όχι πάρα πολλές για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία απο το λάδι!!
  9. Απολαύστε τις καλύτερες Πατάτες!!

 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top