10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
50'-60'
Χρόνος Ψησίματος
1 ώρα
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Η πιο εύκολη και νόστιμη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας που θα γίνει η αγαπημένη σας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστεί :
Για το σιρόπι
- 600 γρ ζάχαρη
- 400 γρ νερό
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
Για το μείγμα
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12 φύλλα)
- 4 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 200 ηλιέλαιο
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανιλίνες
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
Για να το συνοδεύσετε
- Γιαούρτι
- Καρύδια
- μέλι
Ταψί 25χ35 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό , τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι.
- Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.
- Κόβουμε σε λωρίδες τα φύλλα κρούστας και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι , το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι, το μπέικεν , το ξύσμα από τα πορτοκάλια ,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα φύλλα κρούστας που κόψαμε και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
- Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι , καρύδια και μέλι.
- Η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει.
Φτιάξτε και σεις αυτήν την σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα για σας και την οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :