Πώς χρησιμοποιούμε φρέσκο ανανά σε ανάποδο κέικ;
Ένα κλασικό ανάποδο κέικ ανανά είναι φτιαγμένο με δαχτυλίδια από κονσέρβα ανανά και έχει κεράσια maraschino τοποθετημένα στο κέντρο κάθε δαχτυλιδιού. Συνήθως αφήνουμε τα κεράσια, εκτός αν τα κεράσια είναι αναπόσπαστο μέρος της γεύσης του κέικ που φτιάχνουμε, και τα αντικαθιστούμε με περισσότερο ανανά. Ο κονσερβοποιημένος ανανάς είναι υπέροχος γιατί, όχι μόνο είναι νόστιμος, αλλά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής που σας επιτρέπει να φτιάχνετε ανανά ανάποδα κέικ σε μια στιγμή. Αν είστε λάτρεις του ανανά όπως εγώ, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί αν μπορείτε να φτιάξετε ανάποδο κέικ ανανά χρησιμοποιώντας φρέσκο ανανά.
Ευτυχώς, η απάντηση είναι ναι, μπορείτε να φτιάξετε ανάποδο κέικ ανανά χρησιμοποιώντας φρέσκο ανανά. Για να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ανανά, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τα δικά σας δαχτυλίδια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κόβοντας το εξωτερικό του ανανά σας, κόβοντάς το σε φέτες πάχους 3 εκατοστών (ή ελαφρώς παχύτερες) και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για καθαρισμό πυρήνα μήλου ή παρόμοιο εργαλείο για να αφαιρέσετε τον πυρήνα του ανανά από κάθε φέτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καθαριστή για πυρήνα ανανά για να διαμορφώσετε πιο γρήγορα δαχτυλίδια, αν και θα χάσετε λίγο ανανά σε σύγκριση με τη μέθοδο κοπής με το χέρι.
Μόλις έχετε τα δαχτυλίδια ανανά σας, θα παρατηρήσετε ότι είναι πιθανώς μεγαλύτερα από τα δαχτυλίδια του κονσερβοποιημένου ανανά. Θα πρέπει να είστε δημιουργικοί όταν τα βάζετε στο ταψί σας. Ξεκινήστε με τον κεντρικό δακτύλιο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μεγάλα κομμάτια (μισούς δακτυλίους) για να γεμίσετε όσο περισσότερο χώρο μπορείτε. Όταν το μεγαλύτερο μέρος του πάτου του ταψιού είναι καλυμμένο με ανανά, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κεράσια (αν είστε παραδοσιακοί) ή μικρά κομμάτια ανανά (αν θέλετε απλώς όσο το δυνατόν περισσότερο ανανά) για να συμπληρώσετε τα κενά.
Από εκεί, μπορείτε να προχωρήσετε με τη συνταγή σας όπως την κάνετε πάντα. Το τελικό κέικ μπορεί να έχει μια ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση, αλλά θα είναι τουλάχιστον πολύ πιο νόστιμο από το να χρησιμοποιούσατε φρέσκο ανανά.