45'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Τα πιο Αφράτα!!( Τυροπιτάκια -Ζαμπονοκασεροπιτάκια)
Υλικά
Για την ζύμη:
- 300 ml γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ αλάτι
- 140 γρ ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 900 γρ αλεύρι
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Για την γέμιση:
- 150 γρ τυρί φέτα
- 100 γρ γκούντα
- 100 γρ πάριζα φέτες
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ 300ml γάλα, 9γρ ξηρή μαγιά, 1κτσ ζάχαρη, 1κτσ αλάτι, 1 αυγό,200γρ στραγγιστό γιαούρτι, 140γρ ηλιέλαιο,και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ευπλαστη ζύμη.
- Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου σε ένα ζεστό μέρος ( προσοχή να μην κάψουμε τη μαγιά από τη μεγάλη θερμοκρασία Όχι πάνω από 50 βαθμούς) .
- Συνεχίζουμε και κόβουμε την ζύμη μας σε 15 κομμάτια.
- Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα πιτάκια μας και στην άκρη τους βάζουμε τυρί φέτα ή γκούντα μαζί με πάριζα.
- Δίνουμε το σχήμα στα πιτάκια και ύστερα τα αλείφουμε ένα ένα με ένα αυγό.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία