1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
3-4
Μερίδες
Μοσχαρίσια Μπριζόλα TomAahawk 60 ημερών!! Το πιο ζουμερό κρέας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Υλικά για μοσχαρίσια μπριζόλα tomahawk
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες tomahawk
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πατάτες baby
- 3 Καρότα
- Νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- 1 κτσ πάπρικα γλυκιά
Υλικά για Χωριάτικη Κολοκυθόπιτα
- 3-4 κολοκυθάκια
- 1 μέτριο αυγό
- Αλάτι
- 200 γρ τυρί φέτα
Για το φύλλο
- 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 350 γρ νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ λευκό ξίδι
- 3 κτσ ελαιόλαδο
Για το ράντισμα
- 250 γρ λιωμένο βούτυρο
- Νερό
Υλικά για τις τηγανιτές Χταποδάτες μελιτζάνες
- 3 μελιτζάνες
- 2 μέτρια αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- αλεύρι γ.ο.χ
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες tomahawk
- Αλείφουμε ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές αλατίζουμε και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα μέσα στην γάστρα και βάζουμε τις μπριζόλες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες τις baby ,ελαιόλαδο,αλάτι, πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε πολύ καλα.
- Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στην γάστρα μαζί με καρότα ,λίγο νερό καλύπτουμε με λαδόκολλα και την βάζουμε να ψηθεί μέσα στα κάρβουνα για 1,5 ώρα.
Για την κολοκυθόπιτα
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,το αλάτι , το λευκό ξίδι ,το ελαιόλαδο το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια των 100 γρ. και τα ανοίγουμε σε μεγάλα φύλλα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αλείφουμε σε ένα ταψί.
- Στρώνουμε τα πρώτα 5 φύλλα ραντιζοντάς τα συνεχώς με βούτυρο και νερό.
- Τρίβουμε στον ρεντέ τα κολοκυθάκια τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σουρώνουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τυρί φέτα, αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε όλη την γέμιση μέσα στο ταψί και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντάς τα.
- Στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με νερό.
- Βάζουμε την πίτα να ψηθεί πάνω από τα κάρβουνα με κλειστό καπάκι για 1 ώρα.
Για τις χταποδάτες μελιτζάνες
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε πολλές λωρίδες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Βουτάμε μέσα τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μαζί με την κολοκυθόπιτα και τις μελιτζάνες
3 υπέροχες συνταγές σε ένα εκπληκτικό μέρος!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :