fbpx

Αφράτα κεφτεδάκια λεμονάτα με λαχανικά στο τηγάνι!

Αφράτα κεφτεδάκια λεμονάτα με λαχανικά στο τηγάνι!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20΄

Χρόνος Μαγειρέματος

Εύκολο

Δυσκολία

3-4

Μερίδες

Αφράτα κεφτεδάκια λεμονάτα με λαχανικά στο τηγάνι!

Θυμάσαι τότε που όλα ήταν πιο απλά;
Ένα μεγάλο τηγάνι, μια πετρογκάζ, και η γιαγιά στην κουζίνα να μοσχοβολάει το σπίτι με λεμόνι, φρέσκο λάδι και αγάπη…
Δεν χρειαζόταν πολλά. Μόνο μεράκι και τα υλικά που έβγαζε ο κήπος.

Αυτό το φαγητό είναι μια επιστροφή σε εκείνα τα χρόνια.
Αφράτα κεφτεδάκια με λαχανικά, σιγοψημένα σε μια λεμονάτη σάλτσα που θυμίζει καλοκαίρι στο χωριό.
Όλο το πιάτο φτιάχνεται σε ένα μόνο τηγάνι — όπως παλιά.
Χωρίς φασαρία, χωρίς περιττά. Μόνο γεύση, αλήθεια και ζεστασιά.

Μπορούμε κι εμείς να χαρίσουμε τέτοιες στιγμές στην οικογένειά μας.
Με απλές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη.
Γιατί τελικά, αυτές είναι οι αναμνήσεις που μένουν

Αφράτα κεφτεδάκια λεμονάτα με λαχανικά στο τηγάνι!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. Ανάμεικτο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 40 γρ. Φρυγανιά
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός

Για τα λαχανικά 

  • 1 κολοκυθάκι
  • 200 γρ. Λευκά μανιτάρια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 300 γρ. Ζωμός λαχανικών
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον ανάμεικτο κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το σκόρδο, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, τη μαγειρική σόδα, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα σφιχτό, αρωματικό μείγμα.
  3. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες 25 γρ. και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  4. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  5. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε κι αυτά στην άκρη.
  7. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.
  9. Το καβουρδίζουμε ελαφρά για 1 λεπτό και σβήνουμε σταδιακά με τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η σάλτσα.
  10. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  11. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα σοταρισμένα λαχανικά, τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αγκαλιαστούν όλα από τη λεμονάτη σάλτσα.
  12. Σερβίρουμε ιδανικά με έναν αφράτο πουρέ και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN