fbpx

Γεμιστά Ρολάκια με κιμά με βελούδινη μπεσαμέλ!

Γεμιστά Ρολάκια με κιμά με βελούδινη μπεσαμέλ!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

35-40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6

Μερίδες

Γεμιστά Ρολάκια με κιμά με βελούδινη μπεσαμέλ!

Ένα φαγητό που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη μπουκιά! Γεμάτο γεύση, αρώματα και υφές που δένουν μοναδικά, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα σου χαρίσει πολλά συγχαρητήρια στο τραπέζι. Δεν είναι απλά ένα φαγητό· είναι η απόλυτη εμπειρία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Γεμιστά Ρολάκια με κιμά με βελούδινη μπεσαμέλ!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 6 τορτίγιες ολικής άλεσης

Για τη σάλτσα

  • 2 μεγάλες ντομάτες (500 γρ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για το κιμά

  • 750 γρ. Ανάμεικτο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα

Για τη μπεσαμέλ

  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 500 γρ. Γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι

Για το γραντινάρισμα

  • 200 γρ. Μιξ τυριά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, τον πελτέ ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 15 με 20 λεπτά.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε το κιμά, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς
  4. Προσθέτουμε τη πάπρικα ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε κάθε τερτίγια βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ακριβώς από πάνω μια ποσότητα κιμά και κλείνουμε προσεκτικά.
    Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις τορτίγιες.
  6. Σε ένα πυρεξ 20χ30 βάζουμε στο πάτο λίγη από τη σάλτσα που φτιάξαμε και τοποθετούμε από πάνω τις τορτίγιες.
  7. Ρίχνουμε απο πανω ότι σάλτσα και κιμά έχει απομείνει.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.
  9. Προσθέτουμε σταδιακά σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  10. Ρίχνουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι μα βράσει και μα πήξει.
  11. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ από πάνω στρώνουμε και γαρνίρουμε με μιξ τυριών.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 35 με 40 λεπτά.
  13. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN