25'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
29
Κολοκυθοκροκέτες
Κολοκυθοκροκέτες ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 μέτρια κολοκυθάκια (600 γρ.)
- 1 μικρό κρεμμύδι
- Λίγο Άνηθο
- Λίγο Μαϊντανό
- 1 μέτριο αυγό
- 100 γρ. Γραβιέρα
- 150 γρ. Τυρί φέτα
- 5-6 κ.σ. φρυγανιά (70 γρ.)
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το πανάρισμα
- αλεύρι γ.ο.χ
Για το dip γιαουρτιού
- 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. άνηθο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στο τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά όλα τα υγρά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, άνηθο, μαϊντανό, αυγό, τριμμένη γραβιέρα, τυρί φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
- Μετράμε 25 γρ. το κάθε κομμάτι και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Πανάρουμε σε αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
- Σε ένα μπολακι ρίχνουμε το Γιαούρτι, σκόρδο, χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τις κολοκυθοκροκέτες με το ντιπ γιαουρτιού!!!
Καλή σας επιτυχία!!