fbpx

Ζυμαρικά με Φέτα & Κολοκύθα – Κρεμώδη Συνταγή | Live Kitchen

Κρεμώδη ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα – Συνταγή Live Kitchen Παναγιώτης Παπαδάκης

15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

40'-50'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Μερίδες

Κρεμώδη Ζυμαρικά Με Κολοκύθα και Φέτα!

Κρεμώδη Ζυμαρικά με Κολοκύθα και Φέτα Συνταγή Live Kitchen

Αν λατρεύεις τα ζυμαρικά όσο κι εγώ, τότε αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει!
Η κολοκύθα δεν χαρίζει μόνο αυτό το υπέροχο, ζεστό χρώμα στο πιάτο, αλλά και μια φυσική γλύκα που ισορροπεί τέλεια με τη φέτα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, κάνοντάς τη ιδανική για ένα πιο ελαφρύ αλλά απόλυτα χορταστικό γεύμα.

Η βελούδινη σάλτσα αγκαλιάζει κάθε κομμάτι ζυμαρικού και, σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, τη φέτα και τα μπαχαρικά, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα απίστευτα κρεμώδες χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος.
Λίγο δενδρολίβανο για άρωμα, μια πρέζα πάπρικα για χρώμα και νοστιμιά, και έχεις ένα πιάτο που πραγματικά μυρίζει φθινόπωρο και σπιτική θαλπωρή.

Κι όταν το τελειώσεις… έρχεται το καλύτερο σημείο!
Πασπάλισε λίγο μπουκοβο για ελαφρύ “κάψιμο” και φρέσκα κρεμμυδάκια για δροσιά και χρώμα.
Αυτό το μικρό τελείωμα απογειώνει όλο το πιάτο και κάνει τα κρεμώδη ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα να δείχνουν  και να γεύονται  σαν να βγήκαν από επαγγελματική κουζίνα.
Μια συνταγή απλή, θρεπτική και εντυπωσιακή, όπως μόνο το Live Kitchen ξέρει να σου δείχνει!

Κρεμώδη ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα – Συνταγή Live Kitchen Παναγιώτης Παπαδάκης.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. Ζυμαρικά ριγκατόνι

Για τα λαχανικά

  • 550 γρ. Κολοκύθα
  • 250 γρ. Ντοματίνια
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 200 γρ. Χωριάτικο Λευκό Τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δενδρολίβανο

Για το χτύπημα στο μπλέντερ

  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. Νερό από τα ζυμαρικά
  • Αλάτι

www.olympos.gr

Tips & Μυστικά

  • Αν περισσέψουν ζυμαρικά, αποθήκευσέ τα σε τάπερ με καπάκι και λίγη σάλτσα ώστε να μη στεγνώσουν.

  • Διατηρούνται στο ψυγείο για 1–2 ημέρες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους.

  • Για ζέσταμα, πρόσθεσε 2–3 κουταλιές νερό και ανακάτεψε ελαφρά στο τηγάνι  θα ξαναγίνουν σαν φρέσκα.

  • Μην τα ζεστάνεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς κάλυμμα  θα στεγνώσουν.

  • Μπορείς να καταψύξεις τη σάλτσα κολοκύθας σε μικρά σακουλάκια για έως 3 μήνες. Ξεπαγώνει τέλεια στο ψυγείο ή σε κατσαρολάκι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πυρεξ ρίχνουμε την κομμένη κολοκύθα, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
  2. Βάζουμε στη μέση του πυρέξ το Χωριάτικο Λευκό Τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ και προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 35-40 λεπτά.
  4. Σε αλατισμένο νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Σε μπλέντερ ρίχνουμε τα ψημένα λαχανικά, τη πάπρικα, αλάτι, νερό από τα ζυμαρικά και πολτοποιούμε πολύ καλά.
  6. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι, μπούκοβο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή σας επιτυχία!!

Διατροφική αξία (ανά μερίδα)

Θρεπτικό στοιχείοΠοσότητα
Θερμίδες≈695 kcal
Πρωτεΐνες~22 g
Υδατάνθρακες~80 g
Λιπαρά~27 g
Φυτικές ίνες~5 g
Νάτριο~0,9 g

Οι θερμίδες υπολογίζονται με βάση τα παραπάνω υλικά και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα προϊόντα

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN