fbpx

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου μαμαδίστικη συνταγή!!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

1-2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου μαμαδίστικη συνταγή!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την Βάση

  • 350 γρ σαβαγιάρ
  • 400 γρ γάλα

Για την κρέμα βανίλια

  • 750 γρ γάλα
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ κορν φλάουρ
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 βανιλίνη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 750 γρ γάλα
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ κορν φλάουρ
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 βανιλίνη

Για την σαντιγί

  • Σαντιγί(400 γρ κρέμα γάλακτος +20 γρ ζάχαρη)

Για το πασπάλισμα

  • κακάο σκόνη

Ταψί 25χ30 εκ.

 

Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece

Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:

🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ

🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb

🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm

🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD

🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib

🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK

🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H

🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. βάζουμε μια σειρά από σαβαγιάρ βουτώντας τα στο γάλα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι αν πήξει.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ,την βανιλίνη ανακατεύοντας πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα και κάνουμε την δεύτερη στρώση .
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη , το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  7. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη.
  8. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο ταψάκι και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  10. Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας 400 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με 20 γρ. ζάχαρη.
  11. Την βάζουμε σε ένα κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
  12. Κόβουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε κακάο σε κάθε κομμάτι.

Το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα ενθουσιαστείτε!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top