10'
Χρόνος Εκτέλεσης
1-2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου μαμαδίστικη συνταγή!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την Βάση
- 350 γρ σαβαγιάρ
- 400 γρ γάλα
Για την κρέμα βανίλια
- 750 γρ γάλα
- 125 γρ ζάχαρη
- 75 γρ κορν φλάουρ
- 30 γρ βούτυρο
- 1 βανιλίνη
Για την κρέμα σοκολάτας
- 750 γρ γάλα
- 125 γρ ζάχαρη
- 75 γρ κορν φλάουρ
- 30 γρ κακάο σκόνη
- 30 γρ βούτυρο
- 1 βανιλίνη
Για την σαντιγί
- Σαντιγί(400 γρ κρέμα γάλακτος +20 γρ ζάχαρη)
Για το πασπάλισμα
- κακάο σκόνη
Ταψί 25χ30 εκ.
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. βάζουμε μια σειρά από σαβαγιάρ βουτώντας τα στο γάλα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι αν πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ,την βανιλίνη ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα και κάνουμε την δεύτερη στρώση .
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη , το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη.
- Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο ταψάκι και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας 400 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με 20 γρ. ζάχαρη.
- Την βάζουμε σε ένα κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
- Κόβουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε κακάο σε κάθε κομμάτι.
Το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα ενθουσιαστείτε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :