20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Μελωμένες Χοιρινές Μπριζόλες Φούρνου με Λαχανικά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τις μπριζόλες
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- Αλάτι πιπέρι
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- Αλάτι πιπέρι
Για τα λαχανικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
Για τη σάλτσα
100 γρ κόκκινο κρασί 1/2 κούπα
250 γρ νερό 1 κούπα
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
2 σκελίδες σκόρδου
70 γρ ελαιόλαδο 7 κ σ
50 γρ χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ πιπέρι
1 κ.γ κουρκουμά
1 κ.γ κόλιανδρο
1 κ.γ ρίγανη
1/2 κ.γ κύμινο
1,5 κ.γ αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο μέχρι να θωρακιστούν.
- Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το νερό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί 40χ30 αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε περιμετρικά.
- Βάζουμε στη μέση τις φέτες κρεμμυδιού, τα καρότα και στρώνουμε από πάνω τις μπριζόλες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζουμί από το τηγάνι, το πελτέ, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μέλι, το λεμόνι, τα μπαχαρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και τα λαχανικά και αλείφουμε ομοιόμορφα με ένα πινέλο.
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 1 ώρα και 50 λεπτά, έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!
Καλή σας επιτυχία!
5/5