10'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-6
Μερίδες
Μοσχάρι με λαχανικά και σάλτσα – Παραδοσιακή συνταγή
Αν αγαπάς το παραδοσιακό φαγητό φούρνου, τότε αυτή η συνταγή για μοσχάρι με λαχανικά σε πεντανόστιμη σάλτσα θα γίνει η νέα σου αγαπημένη. Πρόκειται για ένα αυθεντικό ελληνικό φαγητό με τρυφερό μοσχαρίσιο λαιμό, πατάτες, ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά μπαχαρικά, που σιγοψήνεται στον φούρνο σκεπασμένο, μέχρι να μελώσει και να γεμίσει το σπίτι μυρωδιές!
Όλα τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά σε ένα ταψί: φρέσκα λαχανικά, σκόρδο, πελτές ντομάτας, μουστάρδα και ελαιόλαδο, ενώ η δάφνη και το θυμάρι απογειώνουν τη γεύση. Μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά ψησίματος, το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό, καλομαγειρεμένο μοσχάρι με λαχανικά που λιώνει στο στόμα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για Κυριακάτικο τραπέζι ή για κάθε μέρα που θες κάτι σπιτικό και πλούσιο. Είναι εύκολη στην προετοιμασία, χωρίς πολλά σκεύη και φασαρία, και ταιριάζει τέλεια με φρέσκο ψωμί ή λίγο ρύζι.
Δες παρακάτω βήμα-βήμα πώς να ετοιμάσεις το τέλειο μοσχάρι με λαχανικά στο φούρνο, με φωτογραφίες και βίντεο. Θα το λατρέψουν όλοι στην οικογένεια!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 900 γρ. Μοσχαρίσιος λαιμός (κομμένος σε μικρά κομμάτια)
- 500 γρ. Κρεμμυδάκια λευκά για στιφάδο
- 6 ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους
- 4 μέτριες πατάτες
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 4 πράσινες πιπεριές
- 10 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 125 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
- 3 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 5 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες, τα κομμάτια από το μοσχαρίσιο λαιμό, τα λευκά κρεμμυδάκια, τις κομμένες κόκκινες πιπεριες, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες που τις έχουμε μπλανσάρει (χαράζουμε το πάνω μέρος της ντομάτας σε σταυρό και τις βράζουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Τις ρίχνουμε σε κρύο νερό , αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε στα 4)
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις σκελίδες σκόρδου, το πελτέ, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, το αλουμινόχαρτο, βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!