15'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'-40'
Χρόνος Μαγειρέματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Νηστίσιμο στιφάδο μανιταριών, εύκολη συνταγή!
Υπάρχουν φαγητά που δεν είναι απλώς συνταγές… είναι αναμνήσεις. Το στιφάδο με τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια, οι μυρωδιές του, ο αχνός στο καπάκι… μου θυμίζουν τα χειμωνιάτικα τραπέζια στο παλιό σπίτι, τότε που η κατσαρόλα έβραζε με τις ώρες και όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία το πιάτο μας.
Σήμερα, το φτιάχνω με μανιτάρια – ελαφρύ, νηστίσιμο και γεμάτο γεύση. Ίδιο άρωμα, ίδια ζεστασιά… μόνο πιο απλό. Κάθε μπουκιά κι ένα μικρό ταξίδι πίσω.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 700 γρ. Λευκά μανιτάρια
- 400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 400 γρ. Φρέσκια σάλτσα ντομάτας
- 60 γρ. Ελαιόλαδο
- 60 γρ. Κόκκινο κρασί (1/3 της κούπας)
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. Ζωμός λαχανικών
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 2 φύλλα Δάφνης
- 2 πρέζες Αλατι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να καραμελώσουν.
- Ρίχνουμε το πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα χοντρο κομμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα φύλλα δάφνης, κόκκοι μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 με 40 λεπτά μέχρι να δέσουν καλά όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!