fbpx

Νηστίσιμο στιφάδο μανιταριών, εύκολη συνταγή!

Νηστίσιμο στιφάδο μανιταριών, εύκολη συνταγή!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'-40'

Χρόνος Μαγειρέματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Μερίδες

Νηστίσιμο στιφάδο μανιταριών, εύκολη συνταγή!

Υπάρχουν φαγητά που δεν είναι απλώς συνταγές… είναι αναμνήσεις. Το στιφάδο με τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια, οι μυρωδιές του, ο αχνός στο καπάκι… μου θυμίζουν τα χειμωνιάτικα τραπέζια στο παλιό σπίτι, τότε που η κατσαρόλα έβραζε με τις ώρες και όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία το πιάτο μας.

Σήμερα, το φτιάχνω με μανιτάρια – ελαφρύ, νηστίσιμο και γεμάτο γεύση. Ίδιο άρωμα, ίδια ζεστασιά… μόνο πιο απλό. Κάθε μπουκιά κι ένα μικρό ταξίδι πίσω.

Νηστίσιμο στιφάδο μανιταριών, εύκολη συνταγή!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 700 γρ. Λευκά μανιτάρια
  • 400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 400 γρ. Φρέσκια σάλτσα ντομάτας
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Κόκκινο κρασί (1/3 της κούπας)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. Ζωμός λαχανικών
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 2 πρέζες Αλατι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Ρίχνουμε το πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τα χοντρο κομμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα φύλλα δάφνης, κόκκοι μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
  6. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 με 40 λεπτά μέχρι να δέσουν καλά όλα τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε με πουρέ ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN