fbpx

Πατατοκροκέτες με τυρί Τραγανές από έξω αφράτες από μέσα!!

20-25 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Χρόνος Τηγανίσματος

Εύκολο

Δυσκολία

40

Πατατοκροκέτες

Πατατοκροκέτες με τυρί Τραγανές από έξω αφράτες από μέσα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 800 γρ. πατάτες
  • 50 γρ. γάλα (1/4 της κούπας)
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • Ρίγανη

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 μέτρια αυγά
  • Φρυγανιά

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κορν φλάουρ, πάπρικα, αλάτι, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Πιέζουμε τη μοτσαρέλα και σχηματίζουμε μικρές μπάλες των 5 γρ.
  6. Μετραμε 25 γρ. πατάτα, την πατάμε με την παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο το μπαλάκι από τη μοτσαρέλα.
  7. Κλείνουμε καλά και πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια.
  8. Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα σε αλεύρι, στη συνέχεια σε αυγό και τέλος σε φρυγανιά.
  9. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Τηγανίζουμε με προσοχή για να μην σκάσουν.
  11. Σερβίρουμε με τη συνοδευτική σάλτσα ή συνοδευτικό της επιλογής μας και απολαμβάνουμε τις πιο νόστιμες πατατοκροκέτες!

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN