10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
25'-30'
Χρόνος Μγειρέματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Μερίδες
Ρεβίθια Φρικασέ νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό μαρούλι
500 γρ. Βρασμένα Ρεβίθια - 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 40 γρ. ελαιόλαδο (4 κ.σ.)
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
Για το δέσιμο της σάλτσας
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 100 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
- 30 γρ. κορν φλάουρ (2 κ.σ.)
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα Ρεβίθια για τουλάχιστον 8 με 10 ώρες.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα Ρεβίθια, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα Ρεβίθια.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά.
- Σε μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, το νερό, το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή σας επιτυχία!!
5/5