fbpx

Σπιτικό Βελούδινο Παγωτό Καϊμάκι!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

5-6 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

2

Λίτρα Παγωτό

Σπιτικό Βελούδινο Παγωτό Καϊμάκι!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 2 κουτάκια Morfat Creamy φυτική σαντιγί (500 ml)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ)
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. υποβρύχιο μαστίχα Χίου
  • 1 κ.γ. σαλέπι
  • ½ κ.γ. μαχλέπι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

 Morfat Creamy Φυτική Κρέμα Σαντιγί! Σπιτική γεύση με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Η Ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1960! Βρείτε το στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Περισσότερα 👉 https://bit.ly/morfathttps://bit.ly/morfat

Εκτέλεση

  1.  Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, το σαλέπι, το μαχλέπι, το αλάτι και το υποβρύχιο μαστίχα.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσουν καλά η ζάχαρη και το υποβρύχιο. Προσέχουμε να μην το βράσουμε.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
  4. Χτυπάμε το Morfat Creamy γαι 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα  μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Σε ένα πυρεξ 27χ13 εκ. βάζουμε τη μισή ποσότητα από το παγωτό, ρίχνουμε κουταλιές από γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του, προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό και ξανακάνουμε στρώση με βύσσινο.
  6. Με μια τσιμπίδα κάνουμε ελαφριές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργηθούν νερά.
  7. Σκεπάζουμε και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  8. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

Καλή σας επιτυχια!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN