20'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
3-4
Μερίδες
Σπιτικός Πουρές Πατάτας συνταγή χωρίς σβόλους!
Αυτός ο σπιτικός πουρές πατάτας είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν την απλότητα και τη νοστιμιά. Αφράτος, βελούδινος και γεμάτος γεύση, συνοδεύει ιδανικά κάθε κυρίως πιάτο και αποτελεί σταθερή αξία στο καθημερινό ή το γιορτινό τραπέζι. Εύκολος στην παρασκευή και φτιαγμένος με αγνά υλικά, ταιριάζει τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες που αναζητούν ένα comfort food υψηλής ποιότητας.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό πατάτες (spunta)
- 100 γρ. Βούτυρο
- 200 γρ. Ζεστό γάλα
- Λίγο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες (ποικιλίας spunta) σε ισόπαχα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αλάτι, τις πατάτες και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, βράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε να τις πολτοποιήσουμε.
- Τις περνάμε από σιτα για πιο λείο και αφράτο αποτέλεσμα.
- Τις ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα που καίει και προσθέτουμε κομματάκι, κομματάκι το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το απορροφήσει.
- Προσθέτουμε με την ίδια διαδικασία το ζεστό γάλα μέχρι να φτιάξουμε τη σύσταση που θέλουμε.
- Ρίχνουμε λευκό πιπέρι, αλάτι ,ανακατεύουμε και ο πιο αφράτος πουρές είναι έτοιμος.
- Αν θέλουμε τον αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, σκόρδο ή ότι άλλο μας αρέσει.
- Μπορούμε να τον φτιάξουμε και νηστίσιμο αντικαθιστώντας το βούτυρο με 60 γρ. Ελαιόλαδο και το γάλα με ζωμό λαχανικών ή φυτικό γάλα.
Καλή σας επιτυχία!!