fbpx

Το Μυστικό για Τέλεια Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Αναμονής

15-20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

8

Κουλούρια

Το Μυστικό για Τέλεια Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες και 1/4)
  • 300 γρ. χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το μελόνερο

  • 200 γρ. νερό (3/4 της κούπας)
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι καβουρδισμένο (2 κούπες)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  4. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
  7. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 40 εκ. κλείνουμε σε κουλούρα και ενώνουμε πολύ καλά τις άκρες.
  8. Βουτάμε στο μελόνερο, έπειτα στο καβουρδισμένο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 c για 15 με 20 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία!

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN