15'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
3
Μερίδες
Το τέλειο Ψήσιμο για να γίνουν ζουμερές οι Τσιπούρες!!
Αυτή είναι η συνταγή για τις πιο νόστιμες και ζουμερές τσιπούρες που έχετε δοκιμάσει! Με ψητά λαχανικά και μυστικό λαδολέμονο, κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Δείτε πώς πετυχαίνουμε το τέλειο ψήσιμο στον φούρνο, βήμα-βήμα, χωρίς καθόλου στεγνό ψάρι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα λαχανικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 πατάτες
- 4 μικρά καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 8 ντοματίνια
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- πιπέρι
Για τις τσιπούρες
- 3 τσιπούρες (500 γρ η καθεμιά)
- φέτες λεμονιού
- δενδρολίβανο
Για το λαδολέμονο
- 80 γρ.ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- μια πρέζα αλάτι
- μια πρέζα ρίγανη
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό και άνηθο
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί 40χ30 ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε πάνω από το ταψί μια σχάρα για να ναι καυτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. - Αλατίζουμε εσωτερικά τις τσιπούρες, αλείφουμε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά.
- Βάζουμε στο εσωτερικό Φέτες λεμονιού και δενδρολίβανο.
- Τις τοποθετούμε πάνω στη καυτή σχάρα και ψήνουμε ακόμη 20 με 25 λεπτά.
- Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι καο χτυπάμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τα λαχανικά και ρίχνουμε το λαδολέμονο από πάνω.
Καλή σας επιτυχία!