fbpx

Βελούδινο Παγωτό Παρφέ 2 γεύσεων Χωρίς Παγωτομήχανη!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

5-6 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

3,5-4

Λίτρα Παγωτό

Βελούδινο Παγωτό Παρφέ 2 γεύσεων Χωρίς Παγωτομήχανη!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Υλικά για τη γεύση βανίλια:

  • 2 κουτάκια Morfat Creamy (500 γρ.)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι


Υλικά για τη γεύση σοκολάτα:

  • 2 κουτάκια Morfat Choco (500 γρ.)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 πρέζα αλάτι

1. Morfat Creamy Φυτική Κρέμα Σαντιγί! Σπιτική γεύση με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Η Ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1960! Βρείτε το στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Περισσότερα 👉 https://bit.ly/morfathttps://bit.ly/morfat

2.Morfat Choco Φυτική Κρέμα Σαντιγί! Σπιτική γεύση με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Η Ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1960! Βρείτε το στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Περισσότερα 👉 https://bit.ly/morfathttps://bit.ly/morfat

Εκτέλεση

  1. Για τη γεύση σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη και το κακάο.
  2. Θερμαίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κακάο να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο(δεν θέλουμε να βράσει).
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα δοχείο και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Για τη Γεύση βανίλια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε με το ίδιο τρόπο το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί .
  5. Το ρίχνουμε σε ένα δοχείο και αφού αφήσουμε και τα 2 μείγματα (σοκολάτα, βανίλια)για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ‘επειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.
  7. Προσθέτουμε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  8. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Creamy και αφρατεύουμε με το μίξερ.
  9. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα βανίλιας μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
  10. Σε ένα μεγάλο πυρέξ βάζουμε πρώτα στην άκρη το μείγμα βανίλιας και αντίστοιχα συνεχίζουμε με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να το ολοκληρώσουμε.
  11. Στρώνουμε με μια σπάτουλα από πάνω και το βάζουμε στη κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
  12. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
  13. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN