10'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'-25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
23
Ζαμπονοτυροπιτάκια
Ξεχωριστά Ζαμπονοτυροπιτάκια σε 10'!
Σε μόλις 10 λεπτά μπορείς να απολαύσεις τα πιο πεντανόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια! Με αφράτη ζύμη, γεμάτα λιωμένο τυρί και ζουμερό ζαμπόν, είναι η απόλυτη λύση για πρωινό, κολατσιό ή ένα γρήγορο σνακ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ή όταν θες κάτι εύκολο αλλά απολαυστικό.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (2,5 κούπες)
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 150 γρ. Ελαιόλαδο (2/3 της κούπας)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
- 200 γρ. Τριμμένο ζαμπόν
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο + 1 κ.σ. γάλα
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη.
- Μετράμε 50 γρ. το κάθε κομμάτι τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε από πάνω με αυγό+γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!