fbpx

Πασχαλινά αυγά Κόκκινα ! (Αυγά με Τεχνοτροπία) με φυσικό τρόπο!! Συνταγή

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

12'

Χρόνος Αναμονής

55'

Χρόνος Βρασίματος

Εύκολο

Δυσκολία

24

Αυγά

Βάψτε Πασχαλινά κόκκινα και μαρμάρινα αυγά με (τεχνοτροπία) με φυσικό τρόπο από φλούδες κρεμμυδιού χωρίς βαφές!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ)

  • 20 λευκά αυγά
  • 3 λίτρα νερό
  • 50 γρ φλούδες από λευκά κρεμμύδια
  • 50 γρ λευκό ξίδι
  • Ηλιέλαιο


ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ)

  • 4 λευκά αυγά
  • 1 λίτρο νερό
  • Γάζα
  • φλούδες από λευκά και κόκκινα κρεμμύδια
  • 60 γρ αποξηραμένος ιβίσκος
  • 2 κτσ λευκό ξίδι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες από τα λευκά κρεμμύδια.
  2. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά τις φλούδες με το νερό και μόλις βράσει το χαμηλώνουμε σε μεσαία θερμοκρασία και βράζουμε για 40 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε το κόκκινο ζουμί σε μια άλλη κατσαρόλα αφαιρώντας τις φλούδες και τοποθετούμε τα λευκά αυγά προσεκτικά.
  4. Βράζουμε σεχαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  5. Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.
  6. Μετά τα βγάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ένα ένα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν και στην συνέχεια τα γυαλίζουμε με ηλιέλαιο πάνω σε ένα βαμβάκι.
  8. Κάνουμε τα αυγά με τεχνοτροπία και βάζουμε σε ένα πιάτο φλούδες από κρεμμύδι λευκό και κόκκινο.
  9. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τις φλούδες.
  10. Παίρνουμε μια γάζα και την κόβουμε σε 4 κομμάτια (θα φτιάξουμε 4 λευκά αυγά).
  11. Βουτάμε το αυγό μέσα σε λευκό ξίδι και έπειτα το βάζουμε μέσα στο πιάτο με τις τριμμένες φλούδες κρεμμυδιού.
  12. Αφού κολλήσουν πάνω αρκετές φλούδες παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και βάζουμε στο κέντρο από το κομμάτι της γάζας.
  13. Βάζουμε το αυγό και το κλείνουμε προσεκτικά μέσα στην γάζα πιάνοντας το με μια κλωστή.
  14. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα αυγά.
  15. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε τον αποξηραμένο ιβίσκο(για τσάι).
  16. Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά μέσα ρίχνουμε τα υπόλοιπα τρίμματα από τις φλούδες που περίσσεψαν τις 2 κτσ ξίδι , 1 πρέζα αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  17. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.
  18. Κόβουμε την γάζα και με μια χαρτοπετσέτα απομακρύνουμε τις φλούδες πάνω από τα αυγά.
  19. Γυαλίζουμε με ηλιέλαιο και τα πιο όμορφα μαρμάρινα αυγά με τεχνοτροπία είναι έτοιμα.

Τι πιο ωραίο να βάφεις τα αυγά σου με φυσικό τρόπο και να στολίζεις το γιορτινό σου τραπέζι!!

 

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN