fbpx

Πασχαλινά Κουλουράκια τραγανά από έξω μαλακά από μέσα ! Συνταγή

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

40

Κομμάτια

Τα Καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια τραγανά από έξω μαλακά από μέσα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 630 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 210 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 2 βανιλίνες


Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα ,το μαχλέπι ,τις 2 κτσ ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών ,την ζάχαρη, τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ για 4-5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μπέικεν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  5. Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το σταδιακά.
  6. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  7. Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
  8. Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 20-25 λεπτά.

Τα πιο νόστιμα και εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια με επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι έτοιμα για το γιορτινό σας τραπέζι!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

5/5

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN