15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
40
Κομμάτια
Τα Καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια τραγανά από έξω μαλακά από μέσα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 630 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 210 γρ λιωμένο βούτυρο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- 2 γρ μαστίχα
- 2 κτσ ζάχαρη
- 1 κτγ μαχλέπι
- 2 βανιλίνες
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα ,το μαχλέπι ,τις 2 κτσ ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών ,την ζάχαρη, τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μπέικεν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το σταδιακά.
- Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 20-25 λεπτά.
Τα πιο νόστιμα και εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια με επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι έτοιμα για το γιορτινό σας τραπέζι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5