5'
Χρόνος Εκτέλεσης
15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
14
Κομμάτια
Η καλύτερη Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη , χωρίς βούτυρο , χωρίς λάδι , χωρίς αυγά!! Συνταγή για όλη την οικογένεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 240 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 150 γρ stevia
- 150 γρ ταχίνι με stevia
- 350 γρ γάλα αμυγδάλου
- 120 γρ νερό
- 70 γρ κακάο σκόνη
- 2 βανιλίνες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το γλάσο
- 600 γρ γάλα αμυγδάλου
- 70 γρ stevia
- 2 κτσ κακάο σκόνη
- 250 γρ κουβερτούρα με stevia
Ταψί 25χ35 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την stevia , το κακάο σκόνη , το νερό ,το ταχίνι με stevia , τις βανιλίνες , το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μπέικεν και την σόδα μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ και το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.
- Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα με την stevia.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου την ,stevia και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και 2 κτσ κακάο.
- Το ξαναβάζουμε πάνω στην φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Βλέπουμε αν ψήθηκε η σοκολατόπιτα με ένα ξυλάκι και την βγάζουμε από τον φούρνο.
- Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το γλάσο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και η πιο νόστιμη αλάδωτη σοκολατόπιτα σε 5′ είναι έτοιμη!!
Ιδανική για περιόδους νηστείας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5