20'
Χρόνος Εκτέλεσης
25-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Victoria Cake!! Το απόλυτο κέικ με αφράτο παντεσπάνι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μεγάλα αυγά
- 250 γρ. αλεύρι που
- 50 γρ. Γάλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για τη σαντιγί
- 1 κουτάκι Morfat Creamy (250 γρ.)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το άλειμμα
- μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Για το γαρνίρισμα
- Σμέουρα
- Ζάχαρη άχνη
Morfat Creamy Φυτική Κρέμα Σαντιγί! Σπιτική γεύση με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Η Ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1960! Βρείτε το στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Περισσότερα 👉 https://bit.ly/morfathttps://bit.ly/morfat
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, τις βανιλίνες και το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα μέσα στο μείγμα μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 αλευροβουτυρωμενες φόρμες των 20 εκ. με λαδόκολλα στο πάτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 c για 25 με 30 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάκι Morfat creamy για υπέροχο αφράτο αποτέλεσμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Βάζουμε τη σαντιγί σε κορνε για περισσότερη ευκολία.
- Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια μαρμελάδα φρούτα του δάσους.
- Κάνουμε μπουκιές από πάνω με τη σαντιγι και κλείνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
- Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
- Βουτάμε την κάτω πλευρά από τα σμέουρα στη μαρμελάδα και τα τοποθετούμε πάνω στο παντεσπάνι(με αυτόν τον τρόπο δεν κουνιούνται
- Κόβουμε και απολαυμβάνουμε .
Καλή σας επιτυχία!!