15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
Χρόνος Τηγανίσματος
Εύκολο
Δυσκολία
3-4
Μερίδες
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Μπακαλιάρο
- 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
- αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
- 660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
- 100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ
Για τη Σκορδαλιά
- 700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λευκό ξίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
- Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!!