fbpx

Αρνίσιο μπούτι με Χοιρινά Κότσια (Γιούλμπασι) Λιώνουν στο στόμα| Συνταγή

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

4 ώρες

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6

Μερίδες

Αρνίσιο μπούτι στην γάστρα με χοιρινά κότσια (Γιούλμπασι) που λιώνουν στο στόμα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1200 γρ αρνίσιο μπούτι
  • 1800 γρ χοιρινό κότσι
  • 45 γρ ανθός αλατιού
  • 1 κτσ θυμάρι
  • 2 γρ πιπέρι μαύρο
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 2 καρότα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Δενδρολίβανο

 

Εκτέλεση

  1. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε πολύ καλά το λίπος από το αρνίσιο μπούτι και από τα χοιρινά κότσια και τα αλατίζουμε τον ανθό αλατιού.
  2. Ανοίγουμε τρύπες στο αρνίσιο μπούτι και βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
  3. Σε ένα γουδί ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι μαζί με το θυμάρι και τα σπάμε πολύ καλά.
  4. Παίρνουμε τα κλωνάρια από το δενδρολίβανο και τα ψιλοκόβουμε.
  5. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τον χυμό από 1 λεμόνι , το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  6. Αλείφουμε πολύ καλά όλα τα κομμάτια .
  7. Κόβουμε σε ροδέλλες 2 καρότα.
  8. Σε μια γάστρα βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε το αρνίσιο μπούτι μαζί με τα χοιρινά κότσια.
  9. Προσθέτουμε τα καρότα και τα φρέσκα φύλλα ρίγανης.
  10. Καλύπτουμε την γάστρα με μια λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 3,5 ώρες στους 160 c.
  11. Αφαιρούμε το καπάκι και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά στους 200 c.
  12. Σερβίρουμε με πατάτες , πουρέ ή ρύζι.

Μια υπέροχη συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι στο οικογενειακό σας τραπέζι!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN