20'
Χρόνος Εκτέλεσης
4 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6
Μερίδες
Αρνίσιο μπούτι στην γάστρα με χοιρινά κότσια (Γιούλμπασι) που λιώνουν στο στόμα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1200 γρ αρνίσιο μπούτι
- 1800 γρ χοιρινό κότσι
- 45 γρ ανθός αλατιού
- 1 κτσ θυμάρι
- 2 γρ πιπέρι μαύρο
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 2 καρότα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ρίγανη
- Δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε πολύ καλά το λίπος από το αρνίσιο μπούτι και από τα χοιρινά κότσια και τα αλατίζουμε τον ανθό αλατιού.
- Ανοίγουμε τρύπες στο αρνίσιο μπούτι και βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα γουδί ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι μαζί με το θυμάρι και τα σπάμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε τα κλωνάρια από το δενδρολίβανο και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα ρίχνουμε όλα σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τον χυμό από 1 λεμόνι , το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Αλείφουμε πολύ καλά όλα τα κομμάτια .
- Κόβουμε σε ροδέλλες 2 καρότα.
- Σε μια γάστρα βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε το αρνίσιο μπούτι μαζί με τα χοιρινά κότσια.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τα φρέσκα φύλλα ρίγανης.
- Καλύπτουμε την γάστρα με μια λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 3,5 ώρες στους 160 c.
- Αφαιρούμε το καπάκι και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά στους 200 c.
- Σερβίρουμε με πατάτες , πουρέ ή ρύζι.
Μια υπέροχη συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι στο οικογενειακό σας τραπέζι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :