fbpx

Εύκολα Ψωμάκια ταψιού (Χωρίς ζύμωμα)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

160'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

30

Κομμάτια

Εύκολα Ψωμάκια ταψιού (Χωρίς ζύμωμα)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό αλεύρι Γ.ο.χ
  • 600 γρ εμφιαλωμένο νερό
  • 7-9 γρ ξηρή μαγιά
  • 3 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

 

  • Νερό
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κιλό αλεύρι, 600γρ  εμφιαλωμένο χλιαρό νερό γιατί δεν έχει χλώριο, 7-9 γρ ξηρή μαγιά, 3 κτγ αλάτι και αναμιγνύουμε μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι.
  2. Ρίχνουμε 2κτσ ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
  3. Σκεπάζουμε με μια σακούλα και ανοίγουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 40 c και βάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
  4. Μετά από 1 ώρα ετοιμάζουμε το ταψί 46 εκ. βάζοντας λαδόκολλα και πασπαλιζοντας με ελαιόλαδο τον πάτο του ταψιού και ρίχνουμε την ζύμη μέσα
  5. Βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια και ανοίγουμε καλά την ζύμη σε όλο το ταψί 
  6. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει
  7. Σχηματίζουμε με τα δάχτυλά μας  την ζύμη σε κομμάτια
  8. Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 C

Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και τα ψωμάκια είναι έτοιμα χωρίζονται πανεύκολα και είναι αφράτα και πεντανόστιμα!!!Η συνταγή μας βγάζει 30 ψωμάκια

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top