30'
Χρόνος Εκτέλεσης
160'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
30
Κομμάτια
Εύκολα Ψωμάκια ταψιού (Χωρίς ζύμωμα)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό αλεύρι Γ.ο.χ
- 600 γρ εμφιαλωμένο νερό
- 7-9 γρ ξηρή μαγιά
- 3 κτγ αλάτι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- Νερό
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κιλό αλεύρι, 600γρ εμφιαλωμένο χλιαρό νερό γιατί δεν έχει χλώριο, 7-9 γρ ξηρή μαγιά, 3 κτγ αλάτι και αναμιγνύουμε μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι.
- Ρίχνουμε 2κτσ ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
- Σκεπάζουμε με μια σακούλα και ανοίγουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 40 c και βάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Μετά από 1 ώρα ετοιμάζουμε το ταψί 46 εκ. βάζοντας λαδόκολλα και πασπαλιζοντας με ελαιόλαδο τον πάτο του ταψιού και ρίχνουμε την ζύμη μέσα
- Βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια και ανοίγουμε καλά την ζύμη σε όλο το ταψί
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει
- Σχηματίζουμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη σε κομμάτια
- Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 C
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και τα ψωμάκια είναι έτοιμα χωρίζονται πανεύκολα και είναι αφράτα και πεντανόστιμα!!!Η συνταγή μας βγάζει 30 ψωμάκια
Καλή σας επιτυχία!!