30'
Χρόνος Εκτέλεσης
25'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
10
Κομμάτια
Πανεύκολο και πεντανόστιμο μπανόφι με διαφορετική βάση. Δεν θέλει ψήσιμο και είναι μια υπέροχη συνταγή για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ μπισκότα digestive
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 4 ώριμες μπανάνες
- 1 κτγ χυμό λεμόνι
- 350 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κτσ ζάχαρη
- Τριμμένα Φυστίκια Αιγίνης
Φόρμα 24 εκ.
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε 300γρ μπισκότα digestive
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι και ζυμώνουμε με το χέρι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά
- Βάζουμε τη βάση μπισκότου σε φόρμα 24 εκ. και την πατάμε καλά με τα χέρια μας έτσι ώστε να την κάνουμε ομοιόμορφη και να την καλύψουμε όλη
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 400γρ καραμελωμένο ζαχαρουχο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς το με μια μαρίζ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και όταν γίνει ρευτσή η καραμέλα αποσύρουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε πάνω απ τη βαση μπισκότου
- Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ λεπτά
- Κόβουμε 4 ώριμες μπανάνες σε φέτες, τις ρίχνουμε σ ενα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε 1 κτγ λεμόνι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας
- Βγάζουμε το γλυκό απ το ψυγείο και στρώνουμε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνειά του
- Ρίχνουμε σε μπολ 350γρ φυτική κρέμα γάλακτος, 2 κτσ ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει
- Τη βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκό μας, μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένο φυστίκι
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 15′ λεπτά
- Όταν περάσουν 15′ λεπτά βγάζουμε το γλυκό και το κόβουμε σε κομμάτια
Καλή σας Απόλαυση!!