fbpx

Κέικ πορτοκάλι Αφρός που Λιώνει στο Στόμα (Χωρίς μίξερ)

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Ειναι πολύ ωραίο το πρωί να ξυπνάς και να έχεις μαζί με τον καφέ ένα αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού ειδικά όταν ειναι η εποχή με τα φρέσκα Πορτοκάλια. Και αυτό που μου αρέσει σε αυτό το Κεικ ειναι οτι δεν τρίβεται .

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 μεσαία αυγά
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 350 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 2 βανιλίνες
  • 150 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα 
  • Ηλιέλαιο
  • αλεύρι 

 

Ταψάκι 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 350γρ χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα πορτοκάλι , 150 γρ ηλιέλαιο,  2 μεσαία αυγά, 150 γρ ζάχαρη, 2 βανιλίνες, 400 γρ ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά
  2. Προσθέτουμε 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα
  3. Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αλείφουμε ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το μείγμα
  4. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 170 c
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει
  6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε

Το κεικ πορτοκάλι με το ζαχαρούχο είναι τόσο αφράτο και νόστιμο που θα το φτιάχνεται συνέχεια

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN