5 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
7-12 λεπτά
Χρόνος Βρασίματος
Εύκολο
Δυσκολία
2
Μερίδες
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη μα σάλτσα από Μακεδονικό Ταχίνι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 200 γρ πένες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη ή από ρεβύθια
- 2 λίτρα νερό
- Λίγο αλάτι
- 2 μικρές ντομάτες
Για τη Σάλτσα με το Μακεδονικό Ταχίνι
- 80 γρ Μακεδονικό Ταχίνι
- 100 γρ απο το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Προαιρετικά
- Λίγο μαιντανό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία των ζυμαρικών.
- Ταυτόχρονα, ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα.
- Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι, τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
- Ανακατεύουμε με το φουέ μέχρι το μείγμα να έχει μια βελούδινη υφή κρέμας.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε μέσα στα ζυμαρικά την σάλτσα και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προαιρετικά
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερα για το Μακεδονικό Ταχίνι https://www.makedonikotahini.
Μια υπέροχη και υγιεινή συνταγή που μπορείτε να βάλετε στο προγραμμά σας για περιόδους νηστείας και όχι μόνο!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :