10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος στον φούρνο
5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος στο τηγάνι
Εύκολο
Δυσκολία
2
Πίτσες
Η πιο Εύκολη και νόστιμη Πίτσα στο Τηγάνι σε 5 λεπτά Χωρίς μαγιά!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 270 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 200 μλ κεφίρ
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 φέτες μπέικον
- 200 γρ λευκό τυρί τσένταρ
- 250 γρ τυρί μοτσαρέλα
- 3 μανιτάρια
Για την σάλτσα
- 200 γρ σάλτσα ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
Για το ταψί
- Ψιλό σιμιγδάλι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες όπως επίσης και τα μανιτάρια.
- Παίρνουμε 3 φέτες μπέικον και τις κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.
- Σωτάρουμε το μπέικον για 1 λεπτό στο τηγάνι και έπειτα το αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι , ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας μαζί με το ελαιόλαδο , το αλάτι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κεφίρ μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
- Βάζουμε την ζύμη στο τηγάνι και αφού πάρει χρώμα την γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας , τα τυριά , το μπέικον , τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Την κόβουμε και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
- Το δεύτερο ζυμάρι το φτιάχνουμε στον φούρνο και σε ένα ταψάκι πίτσας αλείφουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλο σιμιγδάλι.
- Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε στο ταψάκι.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας , τα τυριά , το μπέικον , τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 200 c.
Οι πίτσες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε εμείς και η οικογενειά μας!! Τόσο εύκολες και νόστιμες που θα τις φτιάχνετε συνέχεια!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ