fbpx

Πορτοκαλόπιτα Χωρίς Φύλλο Στο Τσακ Μπαμ!!Συνταγή

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

25-30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Η πιο Εύκολη Πορτοκαλόπιτα Χωρίς φύλλο χωρίς σιμιγδάλι με Φρυγανιά!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 γρ φρυγανιά
  • 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 5 μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 βανιλίνες

Για το σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι 

ταψί 35χ25 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη , φλούδες από 1 πορτοκάλι και μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35χ25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με την ζάχαρη .
  5. Προσθέτουμε τις βανιλίνες , το λιωμένο βούτυρο , τον χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  6. Μέσα στο μπολ με την φρυγανιά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικεν πάουντερ.
  7. Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  8. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και με την βοήθεια μιας μεμβράνης το σιάχνουμε πατώντας το με τα χέρια μας να ναι παντού ομοιόμορφο.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 25-30 λεπτά.
  11. Ρίχνουμε απευθείας το κρύο σιρόπι στην καυτή πορτοκαλόπιτα.
  12. Την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει το σιρόπι και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα με διαφορετική τεχνική του Πάνου χωρίς φύλλο χωρίς σιμιγδάλι αλλά με φρυγανιά είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN