10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
25-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Η πιο Εύκολη Πορτοκαλόπιτα Χωρίς φύλλο χωρίς σιμιγδάλι με Φρυγανιά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ φρυγανιά
- 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 5 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 200 γρ λιωμένο βούτυρο
- 2 βανιλίνες
Για το σιρόπι
- 500 γρ ζάχαρη
- 200 γρ νερό
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
ταψί 35χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη , φλούδες από 1 πορτοκάλι και μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35χ25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με την ζάχαρη .
- Προσθέτουμε τις βανιλίνες , το λιωμένο βούτυρο , τον χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Μέσα στο μπολ με την φρυγανιά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικεν πάουντερ.
- Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια.
- Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και με την βοήθεια μιας μεμβράνης το σιάχνουμε πατώντας το με τα χέρια μας να ναι παντού ομοιόμορφο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 25-30 λεπτά.
- Ρίχνουμε απευθείας το κρύο σιρόπι στην καυτή πορτοκαλόπιτα.
- Την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει το σιρόπι και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα με διαφορετική τεχνική του Πάνου χωρίς φύλλο χωρίς σιμιγδάλι αλλά με φρυγανιά είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :