10'
Χρόνος Εκτέλεσης
40'-50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
2-3
Μερίδες
Τραγανά Sticks Μελιτζάνας χωρίς λάδι χωρίς τηγάνι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 μελιτζάνες
- 3 μέτρια αυγά
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 50-60 γρ τυρί γραβιέρα
- 100 γρ φρυγανιά
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ σκόρδο σκόνη
- πιπέρι
Για την σως γιαουρτιού
- 150 γρ γιαούρτι
- 2 κτσ μαγιονέζα
- 2 κτσ κέτσαπ
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και στην συνέχεια σε μικρά μπαστουνάκια.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Σε ένα άλλο πιάτο προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλάτι, την παπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι , την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτάμε αρχικά τα στικς μελιτζάνας πρώτα στο αλεύρι ,τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο , έπειτα τα βουτάμε στο αυγό και στην συνέχεια μέσα στο μείγμα με την φρυγανιά.
- Τα πανάρουμε πολύ καλά και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 190 c.
- Για την σως γιαουρτιού ρίχνουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τα πιο τραγανά και νόστιμα sticks μελιτζάνας χωρίς λάδια και τηγάνι.
Φτιάξτε τα για εσάς και την οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :