fbpx

Βασική Κρέμα Ζαχαροπλαστικής – Κρέμα Πατισερί (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)

25'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

3

Μερίδες

Δείτε βήμα βήμα πως να φτιάξετε πανεύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής ( κρέμα πατισερί ) Δεν θα ξανά φτιάξετε άλλη κρέμα για τα γλυκά σας!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 2 κρόκοι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 500 γρ πλήρες γάλα
  • 50 γρ βούτυρο

Για την κέμα:

  • κακάο(160 γρ κρέμα κακάο)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους και τους ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα με 100 γρ ζάχαρη
  2. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 30 γρ γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μόλις ρίξουμε 30γρ γάλα και έπειτα προσθέτουμε και 2 βανιλίνες
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 50γρ κορν φλάουρ χτυπώντας καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε 470 γρ γάλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το γάλα. Μόλις βράσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και έπειτα όλο μαζί ξανά μέσα στην κατσαρόλα
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και 50γρ βούτυρο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο και το ρίχνουμε έπειτα όλο μαζί μέσα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα
  6. Μετα από 1/2 ώρα ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφρατεύουμε καλά με το μίξερ
  7. 1η γεύση είναι με βανίλια. Μπορούμε να προσθέσουμε 160 γρ κρέμα σοκολάτας και να την κάνουμε με γεύση σοκολάτα(2η γεύση).

Όπως και αν την προτιμάτε είναι η καλύτερη και πιο νόστιμη κρεμα ζαχαροπλαστικής που θα έχετε δοκιμάσει.

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top