30'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 1/2 ώρα
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Ζύμη Πασπαρτού Για όλες τις χρήσεις (Επαγγελματική συνταγή)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 350 γρ γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτγ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 650 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 65 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 350γρ γάλα,9γρ ξηρή μαγιά, 1 αυγό , 1κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 1,5κτγ αλάτι , 650γρ αλεύρι , 65γρ βούτυρο και πλαθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου 1 1/2 ώρα.
- Η ζύμη πασπαρτού είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε.
Την ζύμη αυτήν μπορούμε να την χρησιμοποιούμε για όλες τις συνταγές μας όπως πίτσα, κρουασάν, πεινερλί ή σε ότι άλλο εμείς θέλουμε. Μπορούμε και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε άλλη μέρα αφού πρώτα την βάλουμε στην συντήρηση απο το προηγούμενο βράδυ . Είναι μια υπέροχη ζύμη που θα την χρησιμοποιείτε σε όλες σας τις συνταγές
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ: