15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
3
Ατομικές Μερίδες
3 Νηστίσιμες Συνταγές (πατάτες ογκρατέν, μπουγιουρντί, γλυκό μήλο)!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
(ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ)
- 2 μέτριες πατάτες
Για την μπεσαμέλ
- 200 γρ γάλα αμυγδάλου
- 20 γρ κορν φλάουρ
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κτγ αλάτι
Μια πρέζα ρίγανη
2 κτσ ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
Νηστίσιμο κίτρινο τυρί
(ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ)
- 1 ντομάτα
- 70-80 γρ νηστίσιμο λευκό τυρί
- 1 πρέζα ρίγανη
- Πράσινη πιπεριά
- Νηστίσιμο κίτρινο τυρί
- Λίγο μπούκοβο
(ΓΛΥΚΟ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ)
- 1 κόκκινο μήλο
- 2 κτσ μέλι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κτγ κανέλα
- 1 κτσ σταφίδες
- 1 κτσ τριμμένο καρύδι
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΙΝΙ IRON ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ ΣΚΕΥΗ ΕΔΩ: https://estiahomeart.gr
Εκτέλεση
(ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ)
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,το σκόρδο σε σκόνη,το αλάτι,την ρίγανη,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αλείφουμε με φυτικό λάδι το μαντεμένιο μίνι τηγάνι σερβιρίσματος 14 εκ. και βάζουμε την πρώτη στρώση με τις πατάτες.
- Βάζουμε την μισή ποσότητα από την μπεσαμέλ, τις υπόλοιπες πατάτες και τρίβουμε από πάνω νηστίσιμο κίτρινο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20=25 λεπτά στους 200 c.
Πεντανόστιμες νηστίσιμες πατάτες ογκρατέν για μικρόυς και μεγάλους!!
(ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ)
- Κόβουμε σε ροδέλες μια ώριμη ντομάτα.
- Αλείφουμε με φυτικό λάδι το μίνι μαντεμένιο κατσαρολάκι των 10 εκ. και βάζουμε στον πάτο 2 φέτες ντομάτας.
- Προσθέτουμε το νηστίσιμο τριμμένο λευκό τυρί και μια πρέζα ρίγανη.
- Ρίχνουμε τις κομμένες φετούλες από μια πράσινη πιπεριά και ξαναβάζουμε από πάνω ακόμα μια φέτα ντομάτας.
- Τρίβουμε νηστίσιμο κίτρινο τυρί και προαιρετικά ρίχνουμε μια πρέζα μπούκοβο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
Πεντανόστιμο νηστίσιμο μπουγιουρντί που θα το λατρέψετε!!
(ΓΛΥΚΟ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ)
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια ένα κόκκινο μήλο και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το μέλι,τον χυμό λεμόνι,την κανέλα,τις στρφίδες,τα καρύδια,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Αλείφουμε με φυτικό λάδι το μίνι μαντεμενιο βαθύ τηγάνι των 9,5 εκ. και προσθέτουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
Υπέροχα καραμελωμένα μήλα χωρίς ζάχαρη που όλοι θα αγαπήσουν!!
3 νηστίσιμες συνταγές που θα φτιάχνετε συνέχεια και εκτός νηστείας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :