fbpx

3 Νηστίσιμες Συνταγές (πατάτες ογκρατέν, μπουγιουρντί, γλυκό μήλο)!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

3

Ατομικές Μερίδες

3 Νηστίσιμες Συνταγές (πατάτες ογκρατέν, μπουγιουρντί, γλυκό μήλο)!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

(ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ)

  • 2 μέτριες πατάτες

Για την μπεσαμέλ

  • 200 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κτγ αλάτι
    Μια πρέζα ρίγανη
    2 κτσ ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

Νηστίσιμο κίτρινο τυρί

(ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ)

  • 1 ντομάτα
  • 70-80 γρ νηστίσιμο λευκό τυρί
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Πράσινη πιπεριά
  • Νηστίσιμο κίτρινο τυρί
  • Λίγο μπούκοβο

(ΓΛΥΚΟ  ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ)

  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2 κτσ μέλι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 1 κτσ σταφίδες
  • 1 κτσ τριμμένο καρύδι
  • 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΙΝΙ IRON ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ ΣΚΕΥΗ ΕΔΩhttps://estiahomeart.gr

Εκτέλεση

(ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ)

  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,το σκόρδο σε σκόνη,το αλάτι,την ρίγανη,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  3. Αλείφουμε με φυτικό λάδι το μαντεμένιο μίνι τηγάνι σερβιρίσματος 14 εκ. και βάζουμε την πρώτη στρώση με τις πατάτες.
  4. Βάζουμε την μισή ποσότητα από την μπεσαμέλ, τις υπόλοιπες πατάτες και τρίβουμε από πάνω νηστίσιμο κίτρινο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20=25 λεπτά στους 200 c.

Πεντανόστιμες νηστίσιμες πατάτες ογκρατέν για μικρόυς και μεγάλους!!

 

(ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ)

  1. Κόβουμε σε ροδέλες μια ώριμη ντομάτα.
  2. Αλείφουμε με φυτικό λάδι το μίνι μαντεμένιο κατσαρολάκι των 10 εκ. και βάζουμε στον πάτο 2 φέτες ντομάτας.
  3. Προσθέτουμε το νηστίσιμο τριμμένο λευκό τυρί και μια πρέζα ρίγανη.
  4. Ρίχνουμε τις κομμένες φετούλες από μια πράσινη πιπεριά και ξαναβάζουμε από πάνω ακόμα μια φέτα ντομάτας.
  5. Τρίβουμε νηστίσιμο κίτρινο τυρί και προαιρετικά ρίχνουμε μια πρέζα μπούκοβο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.

Πεντανόστιμο νηστίσιμο μπουγιουρντί που θα το λατρέψετε!!

 

(ΓΛΥΚΟ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ)

 

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια ένα κόκκινο μήλο και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το μέλι,τον χυμό λεμόνι,την κανέλα,τις στρφίδες,τα καρύδια,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  3. Αλείφουμε με φυτικό λάδι το μίνι μαντεμενιο βαθύ τηγάνι των 9,5 εκ. και προσθέτουμε μέσα το μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.

Υπέροχα καραμελωμένα μήλα χωρίς ζάχαρη που όλοι θα αγαπήσουν!!

3 νηστίσιμες συνταγές που θα φτιάχνετε συνέχεια και εκτός νηστείας!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top