10'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Αναμονής
15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
8
Κουλούρια
Το Μυστικό για Τέλεια Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες και 1/4)
- 300 γρ. χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το μελόνερο
- 200 γρ. νερό (3/4 της κούπας)
- 1 κ.σ. μέλι
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι καβουρδισμένο (2 κούπες)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 40 εκ. κλείνουμε σε κουλούρα και ενώνουμε πολύ καλά τις άκρες.
- Βουτάμε στο μελόνερο, έπειτα στο καβουρδισμένο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 c για 15 με 20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!
5/5