fbpx

Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8-10

Κομμάτια

Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο!!

Αυτή η εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα σε σώσει την τελευταία στιγμή! Γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη. Ιδανική για το σχολείο, τη δουλειά, το μεσημεριανό ή το βραδινό. Μια πίτα για όλες τις ώρες που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. σπανάκι (πλυμένο και κομμένο)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μέτρια αυγά
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

Για το χυλό

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (2 κούπες και 1/4)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1,5 κεσεδάκι)
  • 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο (1/4 της κούπας)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.γ.)
  • 1,5 κ.γ. αλάτι


Ταψί 35 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Σπανάκι, τα μυρωδικά, το αλάτι και ζουμπάμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το Γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί 35 εκ. και ρίχνουμε το μισο μείγμα μ του χυλού στρώνοντας ομοιόμορφα με μια κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και έπειτα ρίχνουμε από πάνω και τον υπόλοιπο χυλό.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN