20'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Αφράτα Κεφτεδάκια με Λεμονάτες Πατάτες στο Φούρνο!!
Αν κλείσεις τα μάτια, μπορείς να το μυρίσεις; Το άρωμα της παιδικής μας ηλικίας και των αναμνήσεων της μαμάς και της γιαγιάς, κλεισμένο σε ένα πιάτο! Σε αυτό το βίντεο, θα σε ταξιδέψω πίσω στον χρόνο με μια συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια που λιώνουν στο στόμα, συνοδευόμενα από τις πιο λεμονάτες πατάτες φούρνου.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γρ. Ανάμεικτο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμί (χωρίς κόρα)
- 125 γρ. Γάλα (1/2 κούπα)
- 1 μέτριο αυγό
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλατι
- 1/2 κ.γ. πιπερι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 5 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- 80 γρ. Ελαιόλαδο (1/3 της κούπας)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 120 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κιμά, κρεμμύδι, αυγό, σκόρδο, ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τη μαγειρική σόδα.
- Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού στο γάλα, στραγγίζουμε καλά το περίσσιο Γάλα και τις ρίχνουμε μέσα στο κιμά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια το κιμά, τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το νερό και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. ρίχνουμε τι πατάτες, προσθέτουμε το μείγμα να πάει σε όλες τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
- Πλάθουμε 35 γρ. το κάθε κεφτεδάκι και τα βάζουμε μέσα στο ταψάκι με τις πατάτες.
- Ξαναψήνουμε για ακόμη 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Καλή σας επιτυχία