15'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
35'-40'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
12
Ψωμάκια
Πρωτότυπα Ψωμάκια Ταψιού με διαφορετικό τρόπο!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 600 γρ. χλιαρό Νερό (2,5 κούπες)
- 50 γρ. Νωπή μαγιά
- 2,5 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- Νερό
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί τελείως.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για ακόμα λίγο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί λαδόκολλα 25χ35, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και την ανοίγουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει πολύ καλά.
- Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό και δίνουμε σχήμα σχηματίζοντας τα ψωμάκια.
- Ραντίζουμε από πάνω νερό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 35-40 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!
5/5