fbpx

Εύκολα Κουλουράκια Λεμονιού Χωρίς Μίξερ!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

45

Κουλουράκια

Εύκολα Κουλουράκια Λεμονιού Χωρίς Μίξερ!!

Πόσο συχνά γυρίζουμε πίσω στον χρόνο με μια μόνο μυρωδιά; Για εμένα, το άρωμα από τα φρεσκοψημένα κουλουράκια λεμονιού είναι μια μηχανή του χρόνου. Μεταφέρει κατευθείαν στην κουζίνα της γιαγιάς, τότε που οι μέρες κυλούσαν πιο αργά και η αγάπη ήταν το βασικό συστατικό σε κάθε τι που έφτιαχνε.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη

  • 680 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (4,5 κούπες)
  • 200 γρ. Ζάχαρη άχνη (1 κούπα και 1/4)
  • 180 γρ. Ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
  • 100 γρ. Φρέσκος χυμός λεμόνι(1/2 κούπα)
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό + 1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Στο φρέσκο χυμό λεμονιού ρίχνουμε τη σόδα και μόλις αφρίσει τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μπέικιν, σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι μα έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  4. Μετράμε 30 γρ. το κάθε κομμάτι και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.
  5. Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN