10'
Χρόνος Εκτέλεσης
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
45
Κουλουράκια
Εύκολα Κουλουράκια Λεμονιού Χωρίς Μίξερ!!
Πόσο συχνά γυρίζουμε πίσω στον χρόνο με μια μόνο μυρωδιά; Για εμένα, το άρωμα από τα φρεσκοψημένα κουλουράκια λεμονιού είναι μια μηχανή του χρόνου. Μεταφέρει κατευθείαν στην κουζίνα της γιαγιάς, τότε που οι μέρες κυλούσαν πιο αργά και η αγάπη ήταν το βασικό συστατικό σε κάθε τι που έφτιαχνε.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 680 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (4,5 κούπες)
- 200 γρ. Ζάχαρη άχνη (1 κούπα και 1/4)
- 180 γρ. Ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 100 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
- 100 γρ. Φρέσκος χυμός λεμόνι(1/2 κούπα)
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
Για το άλειμμα
- 1 αυγό + 1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στο φρέσκο χυμό λεμονιού ρίχνουμε τη σόδα και μόλις αφρίσει τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μπέικιν, σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι μα έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ. το κάθε κομμάτι και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.
- Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!